Gerényes Község                        Önkormányzata


POLGÁRMESTERI KÖSZÖNTŐ

Szeretettel köszöntöm Önt Gerényes Község Önkormányzatának hivatalos honlapján. Megtisztelő számomra, hogy az internetes kalandozása közben felkeltettük érdeklődését. Remélem, hogy honlapunkon megtalál minden olyan információt, amely hasznos az Ön számára. Bízok benne, hogy egyszer személyesen is ellátogat hozzánk, megismerheti településünket, az itt lakó emberek vendégszeretetét.

                                                                                  Kiss Árpád

                                                                                  polgármester


Gerényes története

Rövid történelmi visszatekintő, Gerényes tegnap és ma. Földrajzi elhelyezkedés, és népességi adatok.

Bővebben

programok

Rendezvények, 

programok

Bővebben

Látnivalók

Látnivalók.


Bővebben

Friss hírek

2019/11/11

Önkormányzati ügyintézés bárhol, bármikor  bővebben...
Gerényes címere

Gerényes község jelenkori címerének leírása:

Álló, háromszögű pajzs, kék mezejében egymással keresztezett, álló, jobbról arany kasza, balról arany gereblye, középen egy szál arany búzakalász lebeg.

A pajzsot jobbról és balról, arany makkal megrakott, zöld tölgyfaág koszorú díszíti. A címerpajzs felett lebegő arany GERÉNYES felirat látható.

A pajzsra emelt címerképek jelentése:

Az újkori címer a régi címeres-pecsét továbbörökítése a hagyománytisztelet. Az ősi pecsét címerképeinek jelentése írott formában nem fellelhető a levéltárakban, de bizonyára a mezőgazdaságot, a megélhetést jelentő földet és kenyeret szimbolizálják. Az újkori címer pajzsára napjaink munkaeszközei a kasza és a gereblye kerültek, jelképezve ezzel napjainkban is értékes kétkezi emberi munkát.

A pajzs kék színe és a pajzsot díszítő zöld tölgyfaág koszorú arra az érintetlen, tiszta, festői környezetre utalnak, melyben a kisközség elhelyezkedik.